Monday, February 1, 2010

Cách chia phần thịt Bê (Mỹ - Anh - Pháp)

Dưới đây là cách chia loại thịt Bê của 3 nước Mỹ, Anh và Pháp:

1. Mỹ
Ở Mỹ, 1 con Bê được chia cắt thành các phần như sau:

Trong đó:
1. shoulder; 1a. blade; 2. rib; 3. loin; 4. sirloin; 5. leg (round); 5a. boneless rump roast; 5b. round steak; 6. breast; 7. fore shank


2. Anh

Ở Anh, 1 con Bê được chia cắt thành các phần như sau:

Trong đó:
1. scrag end; 2. middle neck; 3. best end; 4. loin; 5. fillet; 6. leg; 6a. knuckle; 7. breast; 8. shoulder


3. Pháp
Ở Pháp, 1 con Bê được chia cắt thành các phần như sau:


Trong đó:
1. collier; 2. bas de carré; 3. côtes secondes; 4. côtes premières; 5. longe; 6. quasi; 7. cuisseau: 7a. noix-p�tissi�re, 7b. sous-noix, 7c. noix; 8 jarret; 9. flanchet; 10. tendron; 11. poitrine; 12. �paule; 13. queue (tail)

0 comments:

Post a Comment