Monday, February 1, 2010

Cách chia phần thịt Bò (Mỹ - Anh - Pháp)

Dưới đây là cách chia loại thịt Bò của 3 nước Mỹ, Anh và Pháp:

1. Mỹ
Ở Mỹ, 1 con Bò được chia cắt thành các phần như sau:


Trong đó:
1. chuck; 2. flanken-style ribs; 3. rib; 4. back ribs; 5. short loin; 6. Porterhouse steak; 7. tenderloin; 8. sirloin; 9. round; 10. boneless rump roast; 11. round steak; 12. hind shank; 13. flank; 14. flank steak rolls; 15. short plate; 16. brisket; 17. fore shank


2. Anh
Ở Anh, 1 con Bò được chia cắt thành các phần như sau:


Trong đó:
1. neck and clod; 2. chuck and blade; 3. fore rib; 4. thick rib; 5. thin rib; 6. rolled ribs; 7. sirloin; 8. rump; 9. silverside; 10. topside; 11. thick flank; 12. leg; 13. flank; 14. brisket; 15. shin



3. Pháp
Ở Pháp, 1 con Bò được chia cắt thành các phần như sau:

Trong đó:

1, 2. collier (neck); 3. basses-côtes; 4. jumeau for grilling or frying; 5. jumeau for stewing; 6. macreuse; 7. plat de côtes découvert (uncovered rib); 8. plat de côtes couvert (covered rib); 9. gîte de derrière; 11. entre-côte; 12. hampe; 13. poitrine; 14. faux-filet; 15. filet; 16. bavette for grilling or frying; 17. bavette for stewing; 18. flanchet; 19. romsteck (rump steak); 20. aiguillette baronne; 21. rond de tranche basse; 22. tranche; 23. gîte à la noix; 24. queue (tail)

0 comments:

Post a Comment