Monday, February 1, 2010

Cách chia phần thịt Cừu (Mỹ - Anh - Pháp)

Dưới đây là cách chia loại thịt Cừu của 3 nước Mỹ, Anh và Pháp:

1. Mỹ
Ở Mỹ, 1 con Cừu được chia cắt thành các phần như sau:

Trong đó:
1. shoulder; 1a. neck slice; 2. rib; 3. loin; 3a. loin chop; 4. leg; 4a. hind shank; 5. breast; 5a. riblets; 6. fore shank


2. Anh

Ở Anh, 1 con Cừu được chia cắt thành các phần như sau:

Trong đó:
1. scrag end of neck; 2. middle neck; 3. shoulder; 4. best end of neck; 5. loin; 6. chump; 6a. chump chops; 7. leg; 8. breast


3. Pháp
Ở Pháp, 1 con Cừu được chia cắt thành các phần như sau:

Trong đó:
1. collet (small animals) or collier (large animals); 2. carré de côtes découvertes; 3. carré de côtes premières and côtes secondes; 4. gigot; 5. haut de côtelettes; 6. poitrine; 7. filet; 8. selle de gigot; 9. gigot entier (with selle) or raccourci

0 comments:

Post a Comment